fbpx

Μία εξωτική
ιστορία αγάπης

Μοιραζόμαστε καθημερινά μαζί σας το πάθος μας για τα εξωτικά φρούτα, εισάγοντας, ωριμάζοντας και διακινώντας ό,τι καλύτερο παράγεται στις τροπικές περιοχές του πλανήτη!

Ειδικοί στην ωρίμανση
μπανάνας και την
εισαγωγή εξωτικών
φρούτων

H NBMG έχει ως κεντρική δραστηριότητα την εισαγωγή, ωρίμανση και διακίνηση μπανάνας καθώς επίσης και άλλων εξωτικών φρούτων. Πρόκειται για μια επιχειρηματική πρωτοβουλία που αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ωρίμανσης μπανάνας με στόχο την εξυπηρέτηση μεγάλων αλυσίδων στο χώρο του λιανεμπορίου και της μαζικής εστίασης.

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Ημαθία και το Κρυονέρι Αττικής διαθέτουν θαλάμους ωρίμανσης τελευταίας τεχνολογίας που εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ωρίμανσης, διακινώντας εξαιρετικής ποιότητας μπανάνες που διατηρούνται περισσότερο χρόνο στο ράφι.

Όπως θα
ωρίμαζαν
στο δένδρο!!!

Η τέχνη
της ωρίμανσης

Για εμάς η ωρίμανση μπανάνας είναι «τέχνη» που απαιτεί άριστη γνώση και υποδειγματική διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας ώστε όταν το τελικό προϊόν φτάνει στην αγορά να διαθετεί τόσο τα ιδανικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά όπως τέλειο χρώμα, άρωμα και γεύση όσο επίσης και να διασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής της.

Εφαρμόζοντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία ωρίμανσης στα Βαλκάνια, καθημερινά επιδιώκουμε την τελειότητα σε όρους ποιότητας, αξιοπιστίας και επαγγελματισμού.

Η προσήλωσή μας στη λεπτομέρεια μέσα από τους αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους που εφαρμόζουμε καθημερινά μας επιτρέπει να διακινούμε μπανάνες οι οποίες χαρακτηρίζονται πάντα από την ίδια υψηλή ποιότητα και προστιθέμενη αξία.

Φυσιολογικά
και αβίαστα!

Οι μπανάνες μας προέρχονται από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγούς όπως το Εκουαδόρ και σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένα brands του χώρου όπως, μεταξύ άλλων, η Chiquita και η Ruta Del Sol.

Η εξαιρετική πρώτη ύλη σε συνδυασμό με την κορυφαία τεχνολογία ωρίμανσης έχουν ως αποτέλεσμα οι μπανάνες μας να ξεχωρίζουν για τη γλυκιά γεύση, το τέλειο χρώμα και την ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια ζωής τους στο ράφι.

Η ωρίμανση πραγματοποιείται σε υπερσύγχρονους θαλάμους κάτω από απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και οξυγόνου που ρυθμίζονται μέσα από ένα τεχνολογικά προηγμένο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου.

Η ελεγχόμενη ατμοσφαιρική πίεση σε κάθε σημείο του θαλάμου προσφέρει τη δυνατότητα ομοιόμορφης ωρίμανσης σε κάθε τσαμπί μπανάνας ανεξάρτητα από τη θέση του στο θάλαμο ή το κιβώτιο.

Παράλληλα, η μειωμένη χρήση αιθυλενίου σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό βοηθάει τις μπανάνες να ωριμάζουν σταδιακά και με φυσιολογικό ρυθμό, προσδίδοντάς τους μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Με άλλα λόγια, χάρη στην καινοτόμο μέθοδο ωρίμανσης της NBMG, οι μπανάνες ωριμάζουν φυσιολογικά και αβίαστα σαν να ωρίμαζαν στο δένδρο!

Λιγότερο Αιθυλένιο,
Μεγαλύτερη Διάρκεια Ζωής!

ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Οι μπανάνες μας ελέγχονται σε καθημερινή βάση ξεκινώντας από την παραλαβή όπου μεταφέρονται σε ειδικό χώρο ελέγχων για την αξιολόγησή τους. Στη συνέχεια, κατά τη διαδικασία ωρίμανσης διεξάγονται σε ημερήσια βάση αυστηροί έλεγχοι γύρω από την ποιότητα, τη θερμοκρασία και τη χρωματική εξέλιξη των μπανανών ώστε να διακινούνται στην αγορά πάντα στο σημείο εκείνο που θα αυξάνεται η πιθανότητα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο ράφι.

1.

Τελείως πράσινο

2.

Ανοικτό πράσινο

3.

Περισσότερο πράσινο από κίτρινο

4.

Περισσότερο κίτρινο από πράσινο

5.

Κίτρινο με πράσινα σημάδια

6.

Τελείως Κίτρινο

7.

Κίτρινο με καφέ σημάδια

Τροπικά Φρούτα

Η NBMG εξειδικεύεται στην εισαγωγή ποιοτικών εξωτικών φρούτων όπως μπανάνα, ανανά, μάνγκο, σταφύλια Χιλής κ.ά., έχοντας αναπτύξει μέχρι σήμερα ένα διευρυμένο δίκτυο πιστοποιημένων προμηθευτών που περιλαμβάνει μερικούς από τους καλύτερους παραγωγούς εξωτικών φρούτων σε κάθε τροπική ζώνη του πλάνη.

Προνομιακή θέση σε Βορρά και Νότο

Η προνομιακή θέση των εγκαταστάσεων της NBMG στην καρδιά του εύφορου κάμπου της Ημαθίας και στο Κρυονέρι Αττικής παρέχει τη δυνατότητα άμεσης τροφοδότησης της αγοράς με ολόφρεσκες μπανάνας που προέρχονται απευθείας από το ωριμαντήριο.

ΒΕΡΟΙΑ 7,5 Χλμ. Βέροιας – Νάουσας
59100 Βέροια • Τ.Θ. 48
T +30 2331093361 / 62 / 63
F +30 2331093365
e-mail: info@nbmg.gr

ΑΘΗΝΑ
Κολοκοτρώνη 7 Κρυονέρι Αττικής
145 68 Βέροια • Τ.Θ. 48
T +30 210 622 0 900 F +30 210 622 0 909
e-mail: info@bmg-agro.gr
www.bmg-agro.gr

Φόρμα Επικοινωνίας